Engeland 2012 – Eerste dag

Eerste dag in Chester

De Ichthuscantorij zingt van 6 augustus tot en met 12 augustus in de kathedraal van Chester. Om iedereen die geïnteresseerd is op de hoogte te kunnen houden schrijven we een blog over de reis in Engeland.

Camping

Een gedeelte van de Ichthuscantorij verblijft in de stad, maar het grootste deel van de zangers staat in tenten op de camping in de buurt van Winsford, ongeveer een halfuur van de stad Chester.

Zondag, 5 augustus, was al een afvaardiging van het koor tijdens de ochtend- en middagdienst in de kathedraal van Chester te vinden om de diensten bij te wonen en alvast in de stemming te komen van de Anglicaanse traditie. ‘s Avonds werden er alweer fanatiek spellen gespeeld op de camping. De mist kwam echter al vroeg op en daardoor werd de gezelligheid al snel naar de tenten verplaatst.

De eerste dienst

Maandagmiddag, 6 augustus, werd het koor verzameld in de ‘song school’ in een mooi nieuw bijgebouw van de kathedraal. Iedereen was weer aanwezig en er werd al gauw ingezongen. Er werd een mooie choral eucharist gezongen en de kop van de week is er weer af.